torsdag 31. januar 2013

P2-lytternes romanpris 2013


Disse bøkene skal lytterne diskuterePedro Carmona-Alvarez: Og været skiftet og det ble sommer og så videreEn vakker liten roman om ødeleggende sorg, om et ungt menneskes evne til å klare alt og om fremmedfølelsens makt. En skillingsvise av en bok.


Vigdis Hjorth: Leve posthornet!

Det er ikke akkurat publikumsfrieri å skrive om EUs tredje postdirektiv. Men Vigdis Hjorth gjennomfører overbevisende både med humor, samfunnsengasjement og en solid hilsen til Dag Solstads Arild Asnes.Eirik Ingebrigtsen: Heimfall. Ei juleforteljing

Konkret og kortfattet skriver Eirik Ingebrigtsen omsorgsfullt overfor alle de små tingene et dagligliv består av – mat, snø, ved, tankene. En sterk fortelling om livet når det er uvanlig og vanlig på samme tid.
Atle Næss: Teltmakeren
Atle Næss lar Bibelens Paulus komme til syne som et menneske på godt og vondt, gjennom å skildre den ihuga brevskriveren og misjonæren gjennom blikket til en samtidig skikkelse. En inspirerende fortelling fra en helt annen tid enn vår, men som likevel tangerer våre egne dilemmaer.


Per Petterson: Jeg nekterEt puslespill om vennskap, nærhet og fravær. Pettersons språk er like jordnært og renset for fakter og jåleri som det alltid er. 
Kjersti Annesdatter Skomsvold: MonstermenneskeSterkt, tragisk og optimistisk om å leve seg gjennom sykdommen ME. Et modig stykke litteratur som på sitt beste glitrer og gir leseren sterke opplevelser som ikke glemmes med det første.


Da har altså fagjuryen sagt sitt. Nå er det opp til lytterjuryen, som møtes på Marienlyst i februar, å komme frem til en vinner blant de seks nominerte romanene.


Ingen kommentarer: