onsdag 29. april 2009

Tegneserier.

Biblioteket har mange ulike typer tegneserier.
For å nevne noen:
De klassiske: Donald, Lucky Luke, Tintin og Billy.
Nyere norske: Pondus og Nemi.

I tillegg til disse har vi "Manga"(Japanske tegneserier):
Her er ett eksempel:
Serien "Buddha" av Osaku Tezdka.
Osama Tezuka blir kalt for mangaens (japanske tegneserier) gudfar. Tezuka døde i 1977 og Buddha er hans siste episke verk. Dette er i første rekke en historie om Siddharta og hans oppvåkning til et større kall her i livet. Samtidig får leseren god kunnskap om samfunnet og levesettet i det gamle India med kastesystemet som grunnpilar. Det er i første rekke bildene som forteller historien om Buddha. Serien vil være pensumrelevant for elever både på ungdomskolen og videregående, men passer utmerket å lese for voksne. Både for å friske opp religionslære og lese en god og vakker historie. (Omtalen er utarbeidet av Serieteket, Deichmanske biblioteks spesialavdeling på tegneserier). Tegneserie for ungdomstrinnet.

Andre nye tegneserier:

Løvene i Bagdad av Vaughan, Brian K.
Under et amerikansk flyangrep i 2003 rømte en flokk løver fra en dyrehage i Bagdad. I denne boken fortelles historien sett gjennom løvenes øyne. Dette er en historie hentet fra virkeligheten. Flotte bilder og en fascinerende historie. Anbefales."Varg Veum. Vintermassakren" av Gunnar Staalesen.
Bergen, høsten 1983. Varg Veum får i oppdrag av Hallgeir Svendsen å leite etter dattera, Solfrid, som har vært forsvunnet i snart en måned. Dette fører Veum ut i en verden av okkuperte hus, narkotika og prostitusjon. Albumet er basert på ei novelle med samme tittel fra Hekseringen (1985)


"Stormbreaker" av Antony Johnston.
Da hans onkel og verge dør under mystiske omstendigheter, blir verden snudd på hodet for fjortenårige Alex Rider. Han tvangsrekrutteres av det britiske MI6, og i løpet av få dager forvandles han fra skolegutt til superspion. Etter beinhard trening blir han sendt ut på sitt første oppdrag. Multimilliardæren Harod Sayle skal forære en Stormbreaker, en revolusjonerende datamaskin utviklet ved Sayle Industrier, til hver eneste skole i England. Men M16 mener det er noe muffens med gaven, og at bare Alex kan finne sannheten. Snart er Alex i dypeste livsfare, og det later til at hans første oppdrag også kan bli hans siste. Dette er den første boka om Alex Rider. Spennende ungdomsbok bassert på boken til Anthony Horowitz.

Ingen kommentarer: