onsdag 16. november 2011

Forfatterbesøk.

Den 14. november kommer fire profilerte barne- og ungdomsforfattere fra Sverige og Danmark til Norge. I løpet av én uke skal de besøke over 30 skoler i Oslo, Hedmark, Oppland, Hordaland, Trøndelag og Troms. Forfatterne vil snakke med elevene om sin litteratur og lese høyt fra utvalgte bøker. En av de skole som får besøk er Orkanger ungdomsskole.

Forfatteren som kommer dit p fredag 18. november er Zulmir Bečević. Han er en feiret, ung svensk forfatter, beskrevet av svenske medier som "den första egna invandrarrösten i vår tid”.
Han kom til Sverige som krigsflyktning fra Bosnia- Hercegovina som 10-åring og har studert statsvitenskap og freds- og konfliktforskning.

Med boken Svenhammeds journaler ble han nominert til Augustpriset i 2009, og det er denne han skal snakke om når han skal på Nordisk forfatterbesøk i norske skoler. Bokens hovedperson Svenhammed foreteller i journal-form om hvordan det er å stå med føttene i to helt forskjellige kulturer og andre viktige og helt vanlige ting ungdommer er opptatt av. En bok som er både artig, vakker og trist på en gang. Anbefales fra 14 år og oppover.
Ingen kommentarer: