mandag 13. februar 2012

Lars Mytting.Bestselgeren før jul var "hel ved" skrevet av Lars Mytting.Den hadde enorme salgstall, og var godt utlån her ved biblioteket. Det kanskje ikke så mange vet er at Lars Mytting også har skrevet to skjønnlitterære bøker. "Hestekrefter og "våroffer". Detter er to perler på hver sin måte, begge gode bøker som anbefales på det varmeste.


Hestekrefter


Hestekrefter utkom i 2006. Romanen handler om bensinstasjoneier Erik Fyksen, som driver landets siste Mobil-stasjon, lenge etter at Mobil er nedlagt. Fyksen er en magiker av en bilmekaniker. Han kan fikse alt, og han ELSKER bil, og han elsker bensinstasjoner slik de var før i tiden.Grenser går ve å selge pølser, det driver IKKE en bensinstasjon med. Plutselig vil hans største rival som er skytterlagsentusiast legge om veien, og da må Fyksen ut og slåss for det han tror på. Og i bakgrunnen spøker en kvinne som har forlatt ham. Litt stereotype person beskrivelser, men mye lun humor med en litt alvorlig undertone.


Finnes også som lydbok.


Våroffer.


Vårofferet utkom i 2010. Det er fortellingen om løytnant Aksel Størmer, en dypt moralsk mann som allerede i ung alder er pålagt nok byrder for et helt liv.
Han skal egentlig avvikle en gammel militærleir, men et skjørt vennskap med et vanskjøttet barn vikler ham inn i et forknytt slektsdrama.


Aksel forskanser seg i den nedlagte leiren. Det norske forsvaret står sentralt i livene til personene i boka. Noen av dem tilhører den moderne generasjonen krigsveteraner som har fått ettervirkningene fra utenlandstjeneste etset inn i sinnet. Personlig synes jeg dette er den beste av de tre bøkene.

Ingen kommentarer: