torsdag 5. mars 2009

Lydbok er tingen!

I dag slår vi et slag for lydbøker.

Vi har et variert utvalg av lydbøker her på biblioteket både for voksne og barn.
Mange av de nye titlene kommer som lydbok samtidig som den trykte boka. Så vi har en god blanding av både gammelt og nytt.
Her er noen tips:

For barn vil vi anbefale lydbøkene om reven og grisungen av Bjørn Rørvik.
Myggsprayen. Dette er humoristiske bøker, som også voksne vil ha mye glede av. I denne boka lager Reven og Grisungen myggspray. Reven har mye i kjøleskapet som kan brukes. Sprayen deres har en fantastisk virkning, både på mygg og på andre dyr. Men Reven og Grisungen får seg en skummel overraskelse.
Kumatpakkene. Kua får hjelp av Reven og Grisungen til å forberede vintermaten. Matpakkene ligger som store hvite egg rundt om på hele jordet. En morgen blir de vekt av høye kurop. Alle matpakkene unntatt en eneste en er forsvunnet og kua fortviler. Men Reven og Grisungen vet hvordan de skal finne tyvene. De må la seg selv bli stjålet!

For ungdom vil vi anbefale serien om Sebtimus Heep av Angie Sage. Dette er et veldig godt alternativ for de som elsker Harry Potter.
Magi. Septimus Heap blir stjålet den natten han blir født. Jordmoren som tar imot barnet, erklærer det for dødt og tar det med seg. Samme natt kommer barnets far, Silas Heap, over en bylt i snøen - en nyfødt jentebaby med fiolette øyne. Familien Heap tar det hjelpeløse barnet til seg og gir henne navnet Jenna. De oppdrar henne som sin egen datter. Men hvem er egentlig denne mystiske babyen, og hva skjedde med deres egen sønn, Septimus? Dette er den første boka om Septimus Heap.
For voksne:
Den Lukkede bok av Jette Kaarsbøl.Historisk roman der handlingen foregår i Danmark på slutten av 1800-tallet. Tjueén år gamle Frederikke Leuenbech lever en søvngjengeraktig og overbeskyttet tilværelse som brått skal opphøre i det hun treffer den idealistiske og sjarmerende fødselslegen Frederik Faber. Under den perfekte overflaten, lurer derimot hemmelighetene og de skjulte lengslene. Frederikke presses til å gjøre valg som skal få store konsekvenser for hennes omgivelser og for henne selv.

Meg eier ingen av Åsa Linderborg.Dette er en selvbiografisk barndomskildring som omhandler forfatterens oppvekst i Västerås, med en alkoholisert far. Hun beskriver forholdet til faren og aktualiserer temaer som alkoholisme og klassetilhørighet.Dette er en litt anerledes skildring av hvordan det er å vokse opp med en alkoholisert far.

Ingen kommentarer: