torsdag 31. mars 2011

Påskekrim 2011.

Tips til en spennende påske. Mannen som ikke var en morder av Michael Hjorth.

16-årige Roger er forsvunnet. Rømt til Stockholm, sier politiet. Men så finner man Roger i et tjern nord for byen. Med hjertet skåret ut av kroppen. Sebastian Bergman, kriminalpsykolog og profileringsekspert, har trukket seg tilbake fra alt arbeid etter en personlig tragedie. Helt tilfeldig blir han trukket inn i etterforskningen av drapet sammen med sin gamle kollega Torkel Höglund fra Riksmordkommisjonen. Alle spor ser ut til å lede mot Rogers skole. Et tilsynelatende problemfritt miljø som skal vise seg å ha hemmeligheter i det skjulte. For første gang på lenge har Sebastian Bergman lyst til å involvere seg i en drapssak. Dette er første bok i den nye krimseriesuksessen fra Sverige om Sebastian Bergman - lynende intelligent men samtidig arrogant, provoserende og et mareritt av en kollega. Boken har vakt internasjonal oppmerksomhet og er blitt solgt til en rekke land.


En god bok som er mer enn bare krim. Man kommer tett innpå flere av hovedpersonene.

Sannhet av Peter Temple.

Høyt over Melbournes gater står inspektør Stephen Villani i en luksusleilighet. I badekaret av glass ligger det en ung kvinne. Hun er død. Slik begynner den frittstående fortsettelsen av Peter Temples mesterverk Mørk kyst. Stephen Villanis jobb som sjef for Melbournepolitiets mordkommisjon er badet i blod og sorg. Likevel er Villani en mann som lever gjennom arbeidet: det er hans kall, hans identitet, hans forankringspunkt. Men nå, i løpet av noen kokhete sommerdager, mens brannene raser gjennom delstaten og byens og politiets intriger flettes stadig tettere sammen, oppdager han at alt sikkert i livet er i ferd med å forvitre. Sannhet er en roman om en mann, en familie, en by. Det er en roman om vold, mord, kjærlighet, korrupsjon, ære og løgn. Og det er en roman om sannhet.


De ingen savner av Eystein Hanssen. En ung pike blir funnet død på Gamlebyen gravlund. Hun er naken og lukter av en ubestemmelig kjemisk væske. I armen står en kanyle. Dødsfallet er starten på en grusom sak som bare vokser og blir den mest krevende i karrieren til etterforskeren Elisabeth Sunee Rathke. Elli finner spor som tyder på at saken har forbindelse til prostitusjon og kanskje trafficking. Hun vikles inn i et livsfarlig spill der ingenting er som det ser ut til å være. Sporene indikerer en eller flere svært kalkulerende og hensynsløse mordere. Hvor nært vil hun kunne komme inn på mistenkte før hun selv bli et offer? En litt annerledes og spennende norsk politikrim med høyt tempo.


Nådens omkrets av Jørgen Brekke. I 2010 finner man et flådd lik på et museum i Richmond, Virginia, og et til i et bokhvelv i Gunnerius biblioteket i Trondheim. Begge drapene ser ut til å ha en sammenheng med Johannesboken, en gammel tekst skrevet på pergament. Den amerikanske drapsetterforskeren Felicia Stone og den norske kreftopererte politimannen Odd Singsaker må forsøke å løse saken. Original krimhistorie med handlingstråder helt tilbake til 1500-tallet. En fortelling om disseksjon, gamle bøker, blodige drap og sår som trenger tid for å gro.


Alle bøkene kan lånes her på biblioteket.


Ingen kommentarer: