onsdag 27. januar 2010

P2-lytternes romanpris 2010.

Her er de nominerte for P2-lytternes romanpris 2010.

Atle Næss: Din nestes eiendom.

Dette er en roman om to personer fra ulik stand i bondesamfunnet som elsker hverandre. Men det er historien rundt dem som spiller hovedrollen.


Britt Karin Larsen: Det vokser et tre i Mostamägg


Larsen er kjent for romantrilogien om romanifolket fra 90-tallet. I hennes nye bok handler det om en annen minoritet, nemlig finnene på Finnskogen på 1800-tallet.


Mirjam Kristensen: Et rikt liv

"Boken "Et rikt liv" reiser mange tankevekkande spørsmål, samstundes som han skildrar fleire livsløp med stor innleving", påpeker kritiker Marta Norheim i sin anmeldelse.

Karl Ove Knausgård: "Min kamp 1"

Knausgård skal i løpet av et halvt år gi ut i alt seks romaner, og temaet er livet til forfatteren. Dette har på den ene siden ført med seg sinte reaksjoner fra familie som føler seg krenket, og på den andre siden både Bragepris og nominasjon til Nordisk Råds litteraturpris.

Niels Fredrik Dahl: ”Herre”
Romanen viser oss det tragiske mennesket Bernhard Herre. Han blir budbringer mellom Welhaven og den kvinnen han selv elsket fra han så henne første gang, Camilla Wergeland. Han er fast husgjest til konkurs nummer to sender familien Herre ut av sosieteten i datidens Kristiania.

Anne Oterholm: Toget fra Ajaccio
Oterholm er kjent for å skrive slik at det er ubehagelig å lese. Her møter vi en ung mann på ferie med sine to sønner. Men dette har skjedd uten at verken mor eller skolen har hatt vært meed på råd

Vinneren vil bli kåret 6. februar på NRK P2, av en jury bestående av lytterne.

Ingen kommentarer: